Länsförsäkringar Gävleborg
Länsförsäkringar Gävleborg har en lång historia som går tillbaka 1852. Det var då som Gefleborgs Läns Brandstodsbolag bildades. Idag har man kontor på totalt fem orter i både Gävleborg och Hälsingland. Du hittar kontor i Bollnäs, Gävle, Hudiksvall, Ljusdal, Sandviken och Söderhamn. Länsförsäkringar Gävleborg ägs av sina kunder.
Den målsättning man har med Länsförsäkringar Gävleborg är att skapa trygghet för både företag och människor i Gästrikland och Hälsingland. Närheten till sina kunder underlättar åt båda håll. Det skapar goda relationer vilket i sin tur ger goda resultat. Som kund är du delägare i Länsförsäkringar Gävleborg. Det skapar trygghet för dig.
Fördelen med att Länsförsäkringar Gävleborg ägs av sina kunder är att bolaget inte har andra ekonomiska intressen än sina kunders. Som kund och delägare har du även möjlighet att ta del av eventuell återbäring – om det varit ett särskilt bra år. Om det blir så eller inte beslutas av fullmäktige på bolagsstämman. Det är du som kund som avgör.
Från Gefleborgs Läns Brandstodsbolag till Länsförsäkringar Gävleborg
Den 16 december 1852 bildades Gefleborgs Läns Brandstodsbolag. Första direktör blev häradshövding Axel von Post. Efter 30 år bestämde sig Gästriklands bönder för att bryta sig loss. Resultatet blev Gestriklands Brandstodsbolag. Ett bolag som var levande i 75 år – från 1882 till och med 1957.
I slutet på 60-talet – närmare bestämt 1969 – antog Länsförsäkringsgruppen en ny och gemensam symbol. Den klassiska röd-blå-vita-kuben som symboliserar kunden i centrum med försäkringsbolag som skyddar åt alla håll. Upphovsmannen bakom den klassiska företagssymbolen är formgivaren Hans Hug från Gävle.
Länsförsäkringar Gävleborg bildades 1988 efter en sammanslagning. 2006 öppnade man sitt första kontor för fastighetsförmedling i Bollnäs – tio mil norr om Gävle - och 2015 flyttade Länsförsäkringar Gävleborg till nybyggt huvudkontor i centrala Gävle.
Samhällsengagemang
Länsförsäkringar Gävleborg engagerar sig i det lokala samhället. Det är självklart som kundägt försäkringsbolag. Förutom att skapa trygghet genom försäkringar vill man även minimera risker i samhället. Därför bedriver Länsförsäkringar Gävleborg ett förebyggande samhällsarbete. Exempel på fokusområden är trygghet i skolan, kultur- och idrottsliv, motverka brott, droger och skadegörelse samt att skapa praktikplatser för unga i Gästrikland och Hälsingland. Det är viktigt för Länsförsäkringar Gävleborg.
För att uppfylla sitt mål om ett bättre Gästrikland och Hälsingland har Länsförsäkringar Gävleborg en samhällsfond. Man stödjer dessutom samhällsprojekt som En Bra Start, Framsteget och Gavlis Summercamp. Länsförsäkringar Gävleborg ger även ekonomiskt stöd till föreningar och andra verksamheter i den mån det är möjligt.
Vilka försäkringar kan Länsförsäkringar Gävleborg erbjuda?
Bilförsäkring
Båtförsäkring
Andra fordon
- Husbil
- Husvagn
- Lätt lastbil
- Moped
- Motorcykel
- Släpvagn
- Snöskoter
- Terränghjuling
- Veteranbil
Djur
Hemförsäkring
- Bostadsrätt
- Fritidshus
- Gård
- Hyresrätt
- Student
- Villa
Person
Barnförsäkring
Gravidförsäkring
Livförsäkring
Olycksfalls- och sjukförsäkring
Sjukvårdsförsäkring
Lokala kontaktuppgifter
Gävle
Ring 026-14 75 00
Maila info@LFgavleborg.se
Besök Drottninggatan 35
Bollnäs
Ring 0278-75 70 00
Maila info@LFgavleborg.se
Besök Långgatan 7
Hudiksvall
Ring 0650-48 79 00
Maila info@LFgavleborg.se
Besök Storgatan 34
Ljusdal
Ring 0651-56 63 00
Maila info@LFgavleborg.se
Besök Postplan 14 B
Sandviken
Ring 026 25 20 38
Maila info@LFgavleborg.se
Besök Hyttgatan 18
Söderhamn
Ring 0270 24 14 00
Maila info@LFgavleborg.se
Besök Köpmangatan 11
Spännande fakta om Gävleborg
Gävlebocken har blivit en symbol för Gävleborg. Han placeras på Slottstorget i Gävle första söndagen i advent varje år. Tyvärr har bocken olovligen bränts ned många gånger sedan premiären 1966. Det har blivit en tradition på gott och ont. Säkert är att Gävlebocken satt Gävle på kartan – även internationellt - genom att brännas ned.
Det var Stig Gavlén som kom på idén med Gävlebocken 1966 på Konditori Lido på Söder. Ett år – när stommen var dålig och man behövde bygga en ny – föreslog man att Gavlén skulle bränna upp Gävlebocken. Han försökte men misslyckades. Mannen som skapade Gävlebocken visade sig vara den sämsta bockbrännaren av alla.