Länsförsäkringar Älvsborg
Länsförsäkringar Älvsborg vill göra sina kunders vardagsekonomi lite enklare. Därför är de inte bara ett försäkringsbolag, de är också en bank, en fastighetsmäklare och en larmcentral.
Tanken är att kunna erbjuda sina kunder en helhet som gör det lättare för dem att hantera sin ekonomi samtidigt som de också är skyddade.
I linje med detta har de kontor i nio städer, nämligen Alingsås, Borås, Kinna, Lerum, Nödinge, Trollhättan, Ulricehamn, Vänersborg och Åmål.
En trygg vardag sedan 1841
Länsförsäkringar Älvsborg kan spårar så lång tillbaka som 1841, då Elfsborgs Läns Brandstodsbolag grundades. Numera bildar de, tillsammans med de övriga 22 länsbolagen, Länsförsäkringsgruppen. Detta gör att försäkringsbolagen kan vara både starka likväl som personliga och nära till hands.
I och med kontoren som är utspridda i nio olika städer är Länsförsäkringar Älvsborg verksamma i alla de 19 kommuner som tidigare utgjorde länet, och de har närmare 140 000 kunder fördelade över området.
Tack vare denna typ av närhet kan bolaget lära känna varje kund ordentligt och verkligen se till dennes unika behov.
Länsförsäkringar Älvsborg tror på minskat utanförskap och en trygg framtid
“En trygg framtid för barn och ungdomar" är Länsförsäkringar Älvsborg paroll och för dem handlar det om att bidra till ett tryggare samhälle. Man eftersöker färre problem, färre brott och färre skador.
För att kunna uppnå detta har man valt att börja med samhällets barn och ungdomar. Man utbildar bland annat idrottsledare för att skapa en meningsfull fritid, man förser lärare med verktyg för att kunna prata med barn om svåra ämnen, de utbildar föräldrar så att de vet hur de ska agera om ett barn skadar sig, för att nämna några initiativ.
Utöver detta finns givetvis ett gediget samhällsengagemang i stort. Stipendiet “Lovande Förebilder” riktar sig till föreningar som jobbar för att motverka droganvändning, öka livskvaliteten och motverka utanförskap.
“Destination Gymnasiet” är ett annat projekt som Länsförsäkringar Älvsborg engagerar sig i. Det är ett unikt samarbete mellan näringslivet, skolan, föräldrar och elever, och initiativet har som målsättning att alla ska komma in på gymnasiet.
Sist men inte minst sponsrar och stöttar man diverse lokala föreningar och förbund.
Vilka försäkringar har Länsförsäkringar Älvsborg?
Bilförsäkring
Båtförsäkring
Andra fordon
- Husbil
- Husvagn
- Lätt lastbil
- Moped
- Motorcykel
- Släpvagn
- Snöskoter
- Moped
- Motorcykel
- Terränghjuling
- Veteranbil
Djur
Hemförsäkring
- Bostadsrätt
- Fritidshus
- Gård
- Hyresrätt
- Student
- Ungdom
- Villa
Person
- Barnförsäkring
- Gravidförsäkring
- Livförsäkring
- Olycksfalls- och sjukförsäkring
- Sjukvårdsförsäkring
Lokala kontaktuppgifter
Alingsås
Ring 0322-785 00
Maila info@alvsborg.lansforsakringar.se
Besök Norra Strömgatan 5
Borås
Ring 033-17 15 00
Maila info@alvsborg.lansforsakringar.se
Besök Teknologgatan 2
Kinna
Ring 0320-176 50
Maila info@alvsborg.lansforsakringar.se
Besök Boråsvägen 32
Lerum
Ring 0302-555 80
Maila info@alvsborg.lansforsakringar.se
Besök Lilla torget 7
Nödinge
Ring 0303-24 56 40
Maila info@alvsborg.lansforsakringar.se
Besök Ale torg 7
Trollhättan
Ring 0520-49 49 00
Maila info@alvsborg.lansforsakringar.se
Besök Föreningsgatan 18
Ulricehamn
Ring 0321-53 17 00
Maila info@alvsborg.lansforsakringar.se
Besök Storgatan 27
Vänersborg
Ring 0521-27 30 00
Maila info@alvsborg.lansforsakringar.se
Besök Vallgatan 21
Åmål
Ring 0532-616 00
Maila info@alvsborg.lansforsakringar.se
Besök Torggatan 5
Visste du detta om Älvsborg?
Älvsborg är till stor del känd för sitt slott, Gamla Älvsborg (eller just Älvsborgs slott), vilket var en viktig befästning mellan 1300- och 1600-talet eftersom det var Sveriges enda hamn åt väster. Det är också på grund av slottet som vi har uttrycket “Älvsborgs lösen”, vilket är en gemensam benämning på de två summor Sverige fick betala till Danmark för att få tillbaka fästningen efter att danskarna tagit över den.
Den första summan ålades Sverige vid freden i Stettin år 1570. Den uppgick till 150 000 riksdaler silvermynt som skulle betalas inom tre år. För att kunna betala denna enorma summa användes, för första gången i Sveriges historia, en skatt som baserades på individens tillgångar.
Den andra summan uppgick till en miljon riksdaler silvermynt vid freden i Knäred år 1613, och den skulle betalas i fyra delbetalningar fördelad över fyra år.
I Västra Götaland, som Älvsborg är beläget i, hittar man också Tanum: ett hällristningsområde där man funnit flera berghällar med stora mängder hällristningar från bronsåldern. Hällristningsområdet finns med på Unescos världsarvslista.